loading an MP3 onto tyros

Post Reply
Elainehf
Posts: 732
Joined: 08 Jan 2014, 03:17

loading an MP3 onto tyros

Post by Elainehf » 05 Apr 2014, 20:46

I read that many play the songs downloaded from groups onto USB to play on their Tyros. I downloaded an MP3 today onto USB and it is there, but it doesn't show up on the Tyros for me to play. What step am I missing? Or can this just be done with Midis?

Elaine

User avatar
Roland
Posts: 740
Joined: 30 Dec 2012, 18:37
Location: Alberta, Canada
Contact:

Re: loading an MP3 onto tyros

Post by Roland » 05 Apr 2014, 21:59

Hello Elaine,

You can play MIDI and WAV songs on Tyros. And I'd have to look if T5 can also play MP3 - if not, just convert the mp3 file to wav first. Then press the "select" button on the audio recorder (right hand side of your keyboard), where you see a screen after that should show "wave import" at the bottom. If it doesn't show, then press the display button to the right of it. Then press "wave import". Easy as pie :lol:

Hope this helps. Cheers, Roland
Tyros 3, Motif XF8, Cubase
​I've finally discovered what's wrong with my brain: On the left side there is nothing right, and on the right side there is nothing left :D

User avatar
Eileen
Posts: 16364
Joined: 22 Aug 2012, 17:42
Location: Essex

Re: loading an MP3 onto tyros

Post by Eileen » 05 Apr 2014, 22:06

Hi Elaine,
On Tyros 5 you must press Mode button and then file. Now tab to your USB stick and you should see it. Select it and play using the Audio recorder.
Image

Tyros 5 and S970.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest